CYKELUGE PÅ MALLORCA

”Ferie med aktivt indhold”, er vores motto og det er, hvad vi tilbyder alle vores gæster.

Allerede ved ankomsten til hotellet står vi klar til at hjælpe og guide vores gæster. Efter indkvartering uddeles ”cykelpakker” og der skal hentes cykler, til alle de som har bestilt en lejecykel.

Den første motion er derfor en gåtur til cykeludlejningen for at hente de forudbestilte lejecykler. Det er absolut kvalitetscykler og vi anbefaler vores gæster at leje.

Første aften holder vi et kort orienteringsmøde om, hvad vi har planer om i ugens cykelprogram. Vi præsenterer også vores erfarne guider, som skal køre de enkelte hold hele ugen. Vi tilbyder guidede ture hver dag undtagen onsdag, som officielt er hviledag. Alle andre dage køres der guidede ture på forskellige niveauer.

Vi opdeler alle gæster efter deres eget ønske i forskellige hold. Holdene er defineret ud fra hvor erfaren man er og hvad man ønsker at opnå i løbet af en træningsuge på Mallorca.

Man er ikke nødvendigvis bundet til det samme hold hele ugen. Synes man, at dagen har været meget hård, så kan man aftale med guiderne at man gerne vil køre på et langsommere hold dagen efter.

På de daglige ture kan de erfarne guider hjælpe med gode råd og vejledning angående cykling. Det kan være råd om siddestilling, udstyr, om at køre i gruppe og lignende.

Vi bestræber os på, at der maksimum er 16 deltagere på et hold.

En typisk cykeldag med os vil starte med at vi samles ca. kl. 9:15 udenfor hotellet. Guiderne står klar til at lede alle hold ud i den fantastiske mallorcinske natur.

Vi har mulighed for at vælge ruter, som er mere eller mindre krævende og turene vil bringe gæsterne vidt omkring, så vi får vist varierende, fascinerende og smukke sider af Mallorca frem.

Turene vil fra dag til dag variere mellem mindre bakkede ture og de lidt længere ture op i Mallorcas barske bjergegne. Vi vil blive udfordret med små stejle stigninger og lange, men knap så stejle ture op i bjergene. Tempoet vil altid være afpasset deltagerne og vi vil altid sørge for, at alle kommer med hele vejen rundt.

Der vil være indlagt pauser til at drikke og strække benene. I løbet af formiddagen bliver der holdt et hvil på en hyggelig cafe i en af de små pittoreske landsbyer rundt på øen. Her vil man kunne købe en kop kaffe, en flaske vand eller en sodavand efter eget ønske. Senere indtager vi en let frokost på torvet i en anden af disse smukke små byer. Kommer vi forbi særligt flotte udsigtspunkter eller historiske steder holdes ofte et kort hvil, så det er muligt at tage billeder og opleve disse særlige steder. Måske følger der ovenikøbet en lille historie med om stedet.

De forskellige hold er tilbage på hotellet i løbet af eftermiddagen. Tidspunktet afhænger af hvilket hold man har kørt på og hvor lang og krævende dagens tur har været.

Ved hjemkomsten vælger rigtig mange at mødes i den hyggelige udendørs bar på hotellet, der kan man både sidde i solen, hvis man ikke har fået nok og man kan vælge at sidde i skyggen og fx nyde noget iskoldt at drikke. Inden man sætter sig, kan man også vælge at tage en dukkert i de friske blå bølger lige uden for hotellet. Samværet, efter en lang dag på landevejene med afslappede samtaler om dagens oplevelser, er et ekstra incitament til at skabe gode relationer og fælles hygge med de andre gæster.

Hviledagen

På hviledagen om onsdagen tilbyder vi alligevel en lille tur, som alle kan klare uanset niveau. Vi inviterer til picnic på det, vi kalder Magdalenabjerget lige udenfor Inca. Vi cykler i samlet flok fra hotellet og kører en rolig flad etape på bare 25 km til foden af bjerget. Derefter er der en kort, men lidt skrap opkørsel, inden vi byder på en hyggelig picnic med masser af mad og kolde drikkevare. Efter en hyggelig stund køres der tilbage til hotellet i roligt tempo.

Holdopdeling:

Hold 4 Cafeholdet Vores begynderhold, som vi kalder Cafeholdet kører typisk en kortere tur rundt i omegnen af Alcudia. Der vil være lidt op- og nedkørsel, men også tid til ekstra hygge og cafebesøg. For helt nye cyklister vil der være hjælp og vejledning i hvordan man kører, hvordan man skifter gear og hvordan man bedst kører med i en gruppe og masser af andre gode råd.

Det er muligt at leje el-cykler, så alle kan være med på disse hyggelige ture. Andre vælger at udfordre sig lidt mere og har lejet en citybike eller en rigtig racercykel.

El-cykler skal være booket i forvejen, såvel som alle andre cykler.

Hold 3

Holdet vil typisk være for let øvede motionister, men uden store ambitioner om at køre krævende cykelløb. Turene vil variere i længde mellem 80 km og helt op til 120 km på vores afsluttende lange tur. På hold 3 forventer vi, at gæsterne har lidt cykelerfaring, men måske ikke er sikker i en gruppe.

Vi vil guide og vejlede deltagerne i køreteknik, både når man kører i gruppe og når man skal køre opad eller nedad. Der vil oftest være to guider til at hjælpe alle godt rundt på hele turen.

Hold 2

Dette hold vil typisk være godt for motionister, som hjemme kører 2-3 gange om ugen. De vil være bekendt med hvordan man kører i en gruppe og de vil kunne holde en jævn kadence over et lidt længere stræk.

Holdet vil køre lidt længere, lidt hurtigere og med flere højdemeter end hold 3. Holdet vil typisk være for den lidt krævende motionist.

Mange gæster på dette hold og på hold 1 bruger denne uges træning som en rigtig god opstart og et boost til den nye sæson.

Holdet vil blive tilbudt en tur ned i den berømte slugt Sa Calobra, som også kaldes Mallocas svar på Alpe d’Huez. Det er en krævende, med også meget fashionerede tur.

Hold 1

På dette hold lægger vi meget vægt på at give rigtig gode motionister udfordringer både hvad angår ruterne, længden og antallet af højdemeter. Den længste tur, kaldet ”Kongeetapen” vil oftest være på ca. 150 km og den vil føre op over de højeste punkter på øen. Det er en tur med både længde og højdemeter.

I løbet af ugen køres der også ned i den berømte slugt Sa Calobra, som også kaldes Mallorcas svar på Alpe d’Huez. Det er en krævende, med også meget fashionerede tur.

Sammensatte hold

Da vi ofte har to af hold 3 og to af hold 2 medfører det, at vi kan dele disse på tværs, så det ene af holdene kører en hårdere og længere rute nogle dage.

Eksempelvis tilbyder vi, at en gruppe kan køre ned i den berømte slugt Ca Calobra eller den krævende og udfordrende tur ud til nordspidsen af Mallorca til fyret ved Formentor, mens det andet kører en alternativ og knapt så krævende rute.

Teamet

Hele teamet fra Dini Tours glæder sig rigtig meget til at køre med jer uanset hvilket hold I kører på.

Vi glæder os til at vise jer nogle af de mest idylliske og spændende ruter og steder på den smukke ø Mallorca.

I denne sæson glæder vi os ekstra meget til at præsentere de nyrenoverede områder på hotellet og i lejlighederne.

Vi ses til aktiv ferie!

Venlig hilsen

Gitte og Kenneth Dini Dini Tours